Trabzonspor’da Gaziantep FK karşısında iç saha endişesi

Trabzonspor, Süper Lig’in 34. haftasında yarın (28 Nisan 2024 Pazar) Saat 19:00’da sahasında Gaziantep FK’yı ağırlayacak. Bordo mavililer, bu sezon iç sahada daha düşük bir performans sergileyerek dikkatleri çekti.

Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın liderliğinde bordo-mavililer, evinde oynadığı maçlarda beklenen başarıyı yakalayamadı. Evindeki son iki maçta Fenerbahçe’ye 3-2 ve Sivasspor’a 1-0 yenilen bordo mavililer, Gaziantep FK ile yapacağı mücadelede iç saha istatistiklerini düzeltmeyi amaçlıyor.

Abdullah Avcı’nın göreve başlamasından bu yana Trabzonspor, iç sahada 12 lig maçında 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 19 puan toplarken; deplasmanda oynadığı 13 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 24 puan kazandı. Bu sonuçlar, bordo mavililerin kendi sahasında beklentilerin altında kaldığını gösteriyor.

Papara Park’ta oynadığı 16 iç saha maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 28 puan toplayan Trabzonspor, ligde 9. sırada yer alıyor. Dış saha performansı ise daha iyi; 17 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 27 puan toplamış ve 3. sıraya yerleşmiş durumda.

Trabzonspor, tarihinde Gaziantep FK ile oynadığı maçlarda ise üstün bir performans sergileyerek hiç yenilgi yüzü görmedi. İki takım arasındaki 9 lig maçında Trabzonspor 6 galibiyet elde ederken, 3 maç beraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililer, bu istatistikleri Gaziantep karşısında sürdürmeyi ve iç saha performansını güçlendirmeyi hedefliyor.

Scroll to Top